Verhalen

Onverwacht Wieringen

Geschreven door Ilse Miedema op 26 oktober 2017

“Ik ga echt nooit op Wieringen wonen, als je dat maar weet!” riep ik stoer als 15-jarig Slootdorps meisje tegen mijn vriend uit Westerland. En hier zit ik dan bijna 15 jaar later, op De Haukes. Met diezelfde vriend -inmiddels man- vonden we hier 4 jaar geleden ons huis. We werden verliefd op de plek: een mooi stukje grond met een oud huis en een prachtig uitzicht (over de Polder, dus dat compenseerde).

In de afgelopen jaren hebben we ons huis compleet verbouwd. Van het eruit slopen van de volledige voorgevel tot het leggen van vloerverwarming. Het is nu echt ons huis, over elk stopcontact is nagedacht. Een uniek huis met veel emotionele waarde.

Mijn thuis is nu dus op Wieringen. En terwijl ik zit na te denken over wat ik hier zal opschrijven, bedenk ik me hoeveel mooie en leuke herinneringen ik eigenlijk al heb die zich op Wieringen hebben afgespeeld. Die eerste zoen in Concordia, dagenlang naar de kermis in Hippo en Den Oever, werken bij de Basalt, trouwen in het kerkje in Westerland. En met de geboorte van onze dochter begin van dit jaar zullen er nog veel meer mooie herinneringen bij gaan komen. Haar leven begint nu op Wieringen. Ik ben benieuwd welk verhaal zij over 30 jaar vertelt.
Deel op Facebook