Terug

Over ons

Heb je iets met Wieringen, dan heb je waarschijnlijk verhalen die te leuk of bijzonder zijn om voor jezelf te houden. Die verhalen hoeven niet persé groots en meeslepend te zijn, maar kunnen ook waardevol zijn in alle eenvoud. Van de eerste kus in het fietsenhok tot het vinden van een Vikingschat. Waar je zwom of schaatste, waar je uithing en waar de tap altijd langer openstond dan de deur. Waar zat je op school, wie viel op of wie juist niet?

Wieringen zit vol verhalen en vele worden al op diverse manieren verteld. Deze site is een manier om bestaande verhalen te bundelen en 'nieuwe' verhalen te ontdekken.

Dit is Wieringen is een initiatief van Bart Verbiest, zelf geboren en getogen op Wieringen en altijd nieuwsgierig geweest naar het échte Wieringen. Met zijn bedrijf RAADHUIS wordt er dagelijks gewerkt aan creatieve opdrachten uit allerlei sectoren. Met de hulp van Edwin Wittink, Hayke Burghout en Ilse Miedema-Slippens is er gewerkt aan Dit is Wieringen: een online platform waar iedere Wieringer zijn of haar verhaal kan delen. Met het idee om er uiteindelijk een mooi boek van te maken, voor iedereen die zich met Wieringen verbonden voelt. Voor nu, voor later.

Samen bekijken we de verhalen die worden ingestuurd en proberen we Wieringers te inspireren om in de pen te klimmen. Een goed verhaal hoeft niet geschreven te worden door een romanschrijver of journalist. Een goed verhaal wordt het beste verteld door degene die erin zat, en dat ben jij. Dus schrijf dat verhaal. En deel het met ons.

Heb je vragen over Dit is Wieringen? Laat het weten via ditiswieringen@gmail.com.